Зеленський ввів у дію рішення РНБО про збільшення оборонного бюджету на 2022 рік

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про збільшення оборонного бюджету на 2022 рік
 

Журналіст відділу новин
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про з…
Фото: ОП

Президентом України Володимиром Зеленським було ухвалене рішення про збільшення обсягу фінансування сектору безпеки та оборони, у порівнянні з 2021 роком.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт президента України.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 17 вересня 2021 року "Про пропозиції до проєкту Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України", – йдеться в указі президента.

Указ набирає чинності з дня його опублікування. Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим указом, покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Цим рішенням РНБО доручається Кабінету міністрів передбачити загальний фінансовий ресурс на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5,95 відсотка валового внутрішнього продукту для сектору безпеки і оборони України, при цьому фінансування потреб сектору безпеки і оборони України передбачити в обсязі не менше 319 437,7 млн гривень.

Нагадаємо, у державному бюджеті на 2021 рік витрати на безпеку і оборону склали 267,1291 млрд грн, що становить 5,93% від ВВП.

17 вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила збільшення бюджету сектору оборони на 2022 рік.

Читайте також: ЗСУ з мільярдними боргами: Чому військові йдуть з української армії

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme