Зеленський закликав ЄС невідкладно приєднати Україну за новою спецпроцедурою

Президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз розпочати процедуру негайного приєднання Україну до його складу

Журналіст стрічки новин
Зеленський закликав ЄС невідкладно приєд…

Він зазначив, що приєднати Україну до складу ЄС можна за новою спеціальною процедурою.

Про це пише Depo.ua із посиланням на заяву Зеленського.

"Вчора я говорив з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії, про подальші, ще більш сильні кроки (входження України до складу ЄС, – ред.). Європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу, а отже, й за всю Європу. За мир. За мир для всіх – для всіх країн Європейського Союзу. За життя дітей. За рівноправність. За демократію. І це дає нам повне право зробити наступне: ми звертаємось до ЄС щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою", – наголосив він.

Зеленський додав, що Україна вдячна партнерам "за те, що вони поряд з нами", але "наша мета – бути з усіма європейцями", і головне – бути на рівні. 

"Я впевнений, що це справедливо, я впевнений, що ми на це заслужили. Я впевнений, що все це можливо", – повідомив президент.

Він додав, що вчора мав розмову з багатьма президентами й прем'єрами європейських країн.

"Підтримка від нашої антивоєнної коаліції – безумовна і безпрецендентна. Європа закрила небо для всіх російських літаків, глобальний бізнес відмовляється від будь-яких зв'язків з російськими компаніями. Подивимось, чим закінчиться цей тиждень для російської валюти, яким буде падіння рубля", – зазначив президент України.

Нагадаємо, напередодні очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі. Водночас вона не сказала, чи йдеться про швидкий вступ України в ЄС, як того вимагає український президент Володимир Зеленський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme