UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський запевнив, що в Україні достатньо запасів газу

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні станом на зараз достатньо газу, аби забезпечити потреби побутових споживачів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський запевнив, що в Україні достат…
Фото: Pixabay

За його словами, завдяки втручанню держави у тарифне питання, вартість газу в Україні становить близько 8 гривень, замість ринкових 50 гривень.

Про це президент заявив у коментарі для телеканалу ICTV, інформує Depo.ua.

"Хочу всіх заспокоїти: вважаю, багато важливих, предметних, а найважливіше, що своєчасних дій зробив уряд, зробила влада. На сьогодні достатньо газу для суспільства, достатньо газу для споживачів за дуже нормальними цінами", – зауважив він.

При цьому, президент додав, що опалювальний сезон – це відповідальність як центральної, так і місцевої влади.

"Ми підписали меморандум, у якому є дві головні речі, НАК "Нафтогаз" і центральна влада гарантує дві речі: конкретну стабільну ціну і стабільний обсяг. Далі є технічні питання, юридичні питання і політичні питання деяких представників місцевої влади. Усе це, упевнений, буде врегульовано. У будь-якому випадку, це буде нормальна ціна", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, дещо раніше заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко прокоментував новини про газову кризу в регіонах, назвавши їх маніпуляцією. За його словами, новини про введення надзвичайної ситуації у декількох областях у зв'язку з кризою постачання газу є маніпуляцією. У сховищах країни достатньо блакитного палива для потреб населення та соціальної сфери.

Читайте також: Зима без газу: Як гукнуться Україні та ЄС цінові ігри Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme