Зеленський запропонував Росії приєднатися до "Кримської платформи"

Зеленський заявив, що у декларації саміту "Кримської платформи" завжди буде рядок для підпису Росії

Редактор стрічки новин
Зеленський запропонував Росії приєднатис…
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запросив Росію приєднатися до "Кримської платформи" для спільного вироблення шляхів деокупації Криму.

Про це Зеленський заявив під час свого заключного виступу на саміті "Кримської платформи", передає Depo.ua.

"Я подумав, що Російська Федерація, яка, звісно, не брала участь у саміті, але так активно обговорювала, коментувала, реагувала, була настільки активною, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи. Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму та виправлення її історичної трагічної помилки", - сказав український президент.

Він також висловив сподівання, що останній саміт "Кримської платформи" відбудеться у Ялті, яка зараз окупована Росією.

"Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника Російської Федерації. Скоріш за все, цей підпис буде на останньому саміті Кримської платформи в Ялті", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, у Києві стартував установчий саміт "Кримської платформи".  Участь у заході беруть делегації із понад 40 країн світу

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що офіси "Кримської платформи", які працюватимуть задля деокупації Криму, діятимуть не лише в Україні, а й у низці інших країн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme