Зеленський завітав на Сумщину та вручив Охтирці відзнаку "Місто-герой"

Президент Володимир Зеленський продовжує свою поїздку регіонами. 28 березня він відвідав Охтирку на Сумщині до річниці оборони міста

Журналіст відділу новин
Зеленський завітав на Сумщину та вручив…
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Охтирки на Сумщині

Про це повідомляє Офіс президента, передає Depo.ua.

"Для мене честь — вручити сьогодні Охтирці почесну відзнаку міста-героя, міста-захисника, міста-переможця", — сказав Зеленський.

Відзнаку отримав міський голова Павло Кузьменко, очільник ВЦА та міський комендант.

Під час офіційного заходу присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих. Зокрема поіменно згадали військових і цивільних, що загинули під час оборони Охтирки. Президент згадав обстріли житлових кварталів міста з російської авіації та реактивної артилерії.

Також Зеленський вручив державні нагороди учасникам оборони Охтирки, зокрема ордени "За мужність" III ступеня та медалі "За військову службу Україні" отримали військовослужбовці ЗСУ.

Нагороди отримали й працівники СБУ, Нацгвардії, Нацполіції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Четверо цивільних отримали орден княгині Ольги III ступеня та ордени "За мужність" III ступеня, яким одна людина була вшанована посмертно.

Зазначимо, за останні дні це вже не перший візит Зеленського до прифронтових регіонів. Наприклад, 22 березня він відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку, а також госпіталь, у якому лікуються поранені бійці, зокрема захисники Бахмута.

Того ж таки 22 березня президент зупинився на АЗС на Донеччині та випив кави з військовими, а також з'їздив на Харківщину. Наступного дня, 23 березня, Зеленський відвідав Херсонщину.

А напередодні, 27 березня, президент побував на передових позиціях на Запорізькому напрямку, відвідав місце ракетного удару в Запоріжжі та разом з очільником МАГАТЕ Рафаелем Гроссі поїхав на Дніпровську ГЕС. А потім Зеленський здійснив візит у Нікополь на Дніпропетровщині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme