Зеленський здався?: На зустрічі радників "Нормандії" хочуть обрати дату переговорів України з сепаратистами, – ЗМІ

ЗМІ пишуть, що радники лідерів "нормандського формату" під час зустрічі у Парижі можуть обговорити дату перемовин України з бойовиками з ОРДЛО

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський здався?: На зустрічі радників…
Скріншот

Згідно з даними джерела в Єлисейському палаці, під час зустрічі радників "нормандського формату" 26 січня може бути обговорена дата переговорів України з сепаратистами про особливий статус Донбасу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

"Політичні радники лідерів "нормандської четвірки" – Німеччини, Франції, України та Росії – мають зустрітися у середу, 26 січня, в Парижі. Під час консультацій, зокрема, "хочуть визначити дату, коли Україна проведе переговори з сепаратистами про особливий статус Донбасу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічі також має бути обговорене питання гуманітарних заходів та обмірковане майбутнє України.

Відомо, що президент України Володимир Зеленський від імені держави раніше офіційно відхиляв будь-які пропозиції щодо переговорів з представниками самопроголошених республік "Л-ДНР".

Нагадаємо, на початку січня у Франції заявили, що "нормандський формат" повернули в робочий стан. За словами очільника МЗС країни, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння. 

Крім того, 11 січня Україна передала Німеччині й Франції детальну інформацію щодо виконання Мінських угод і рішень "Нормандської четвірки".

Разом із тим, радник канцлера Німеччини Олафа Шольца Єнс Плетнер анонсував розмову з заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком щодо України у січні. Про зустріч сторони домовилися під час телефонної розмови.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme