Зеленський зустрівся з генсеком Ради Європи: Про що говорили

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич

Журналіст відділу новин
Зеленський зустрівся з генсеком Ради Євр…
Фото: Прес-служба президента

Зеленський, зокрема, відзначив активізацію взаємодії України в межах Ради Європи і подякував за увагу до України, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Президент додав, що розраховує на подальше активне залучення експертів Ради Європи до роботи "Кримської платформи" для деокупації півострова.

З огляду на це співрозмовники приділили значну увагу ролі, яку РЄ має відігравати у захисті прав людини в тимчасово окупованому Криму та на Донбасі.

Окремо було обговорено практичні модальності залучення генсека РЄ до моніторингу ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства нашої держави.

Зеленський акцентував увагу на тому, що українська сторона очікує на першу доповідь Пейчинович-Бурич щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму й готова до співпраці у цьому важливому напрямі.

"Переконаний, що ваш візит на адміністративну межу з Автономною Республікою Крим дав змогу глибше зрозуміти важливість цього питання та допоможе при підготовці доповіді", – зауважив він.

Президент також закликав генсека РЄ сприяти залученню всіх механізмів цієї міжнародної організації для звільнення українців, яких Російська Федерація незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях України та на Росії.

Зеленський і Пейчинович-Бурич торкнулися й питання практичної підтримки з боку Секретаріату Ради Європи європейської інтеграції України, зокрема у сферах захисту прав людини, забезпечення верховенства права та розвитку демократичних інституцій, високо оцінивши цю взаємодію.

Нагадаємо, дещо раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що настав час для Європи скласти чітку дорожню карту для вступу України до Євросоюзу і НАТО. На його думку, Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, щоб продовжувати рухатися вперед і прискорювати цей рух.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme