UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський звернувся до Ердогана щодо звільнення кримських татар з полону Росії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський звернувся до Ердогана щодо зв…
Фото: Офіс президента

В ході розмови Зеленський звернувся до очільника Туреччини з проханням посприяти звільненню кримських татар.

Також президент України запросив Ердогана відвідати Київ, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Відомо, що бесіда була ініційована турецькою стороною. Ердоган подякував за участь українських літаків, вертольотів і рятувальників для ліквідації наслідків пожеж у Туреччині.

"Україна завжди готова допомогти дружньому народу Туреччини", – відповів президент України.

Ердоган зауважив, що Туреччина з перших днів ініціювання "Кримської платформи" підтримувала і надалі підтримуватиме її роботу. Він також повідомив, що Туреччину на установчому саміті представить міністр закордонних справ.

"Переконаний, що Кримська платформа стане дієвим інструментом у справі звільнення незаконно окупованого Криму", – сказав президент Туреччини.

Нагадаємо, що 17 серпня в окупованому Криму співробітники Федеральної служби безпеки близько четвертої ранку прийшли з обшуками до кримських татар. Вони також затримали п'ятьох осіб. Адвокатів до затриманих не пускали. 

Відомо, що напередодні, 16 серпня, у російському Ростові-на-Дону Південний окружний військовий суд відправив до в'язниці чотирьох кримських татар, яких підозрюють у причетності до ісламської організації "Хізб ут-Тахрір". Їх звинуватили у так званій справі Алуштинської групи. За версією слідства, вони нібито організували осередок ісламської партії "Хізб ут-Тахрір", організовували збори та планували вербування нових учасників угрупування. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme