Зеленський звернувся до парламенту Японії: Закликав об'єднати Азію й змусити рф зупинити вторгнення

Президент Володимир Зеленський звернувся до японського парламенту й закликав Токіо взяти лідерську роль в об'єднанні Азії, щоб змусити росію зупинити вторгнення в Україну

Журналіст відділу новин
Зеленський звернувся до парламенту Японі…
Фото: Скріншот з відео

Крім того, він закликав владу Японії посилити санкції проти так званої російської федерації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звернення Зеленського.

"Я вдячний вашій країні за принципову позицію в такий історичний момент. Реальну допомогу Україні. Ви стали першими в Азії, хто почав дійсно сильно тиснути на росію для відновлення миру, хто підтримав санкції проти росії. Я закликаю продовжити це робити, закликаю об'єднувати зусилля країн Азії, ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію, щоб росія шукала миру і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в Україну", – наголосив він. 

Зеленський додав, що необхідно ввести ембарго на торгівлю з рф і припинити роботу японських компаній на російському ринку.

Крім того, глава держави заявив про необхідність створення нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у випадку загрози для миру й закликав Японію долучитися до розробки нових інструментів, які працювали б превентивно.

"Ми маємо напрацювати нові гарантії безпеки, щоб можна було діяти превентивно кожного разу коли виникає загроза для миру. Чи можна це зробити на базі існуючих структур? Після такої війни – точно ні", – зауважив Зеленський.

На його думку, нині потрібно створювати нові інструменти, нові гарантії, які будуть працювати превентивно і сильно проти будь-якої агресії.

"Лідерство Японії може стати незамінним у їхній розробці. Я пропоную це вам, щоб світ міг відчувати знову впевненість у тому, який буде завтрашній день", – підсумував президент України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme