Жертвам паводків у Німеччині виділять 300 мільйонів євро

Міністр фінансів і віце-канцлер Німеччини Олаф Шольц планує виділити постраждалим від повені допомогу в розмірі 300 мільйонів євро
 

Журналіст відділу новин

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, інформує Depo.ua.

"Потрібна національна демонстрація сили. У середу на засіданні уряду я хочу покласти на стіл дві справи. По-перше, екстрену допомогу: під час останньої повені вона потребувала значно більше ніж 300 мільйонів євро; напевно, зараз потрібно стільки ж. По-друге, нам потрібно закласти основи програми реконструкції, щоб зруйновані будинки, дороги та мости можна було швидко відремонтувати", – заявив Шольц.

Він додав, що з досвіду попередньої подібної катастрофи, на це треба спрямувати мільярди євро.

На думку Шольца, перша екстрена допомога федерального уряду повинна надійти вже в липні. На допомогу в будівництві потрібно трохи більше часу, але перші транші мають піти не пізніше, ніж до кінця року.

За словами міністра, який є кандидатом на посаду канцлера від Соціал-демократичної партії, громадяни повинні стояти зараз разом, як країна, і допомагати жертвам повені швидко, щедро і небюрократично.

Крім цього, федеральний уряд також планує полегшити для постраждалих податковий тягар.

Міністр фінансів уточнив, що федеральний уряд не потребує брати нові позики на допомогу від повені, тому що вистачить наявних коштів.

Нагадаємо, у Німеччині з вівторка тривають сильні дощі, які спричинили потужні паводки. Станом на 16 липня повідомлялося про 80 жертв стихії.

Міністерство оборони Німеччини ввело режим військової катастрофи через масштабні повені в країні. 

Читайте також: Повінь в Німеччині – кількість жертв зросла до 80: Фоторепортаж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme