UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Журналісти розкопали, як Зеленський і Шефір допомагали вивести чуже майно з-під застави збанкрутілого банку олігарха Курченка (ВІДЕО)

Проект "Схеми" викрив нинішнього президента Володимира Зеленського на використанні незаконних схем у справі "Брокбізнесбанку", який належав олігарху із оточення Віктора Януковича Сергію Курченку

Журналіст відділу новин
Журналісти розкопали, як Зеленський і Ше…
Фото: Facebook "Банкрутство та Ліквідація в Україні"

Журналісти довідалися, що після банкрутства "Брокбізнесбанку" 2014 року Володимир Зеленський та Сергій Шефір намагалися вивести з банку свої депозити (розміром більше $300 тис.та $400 тис. відповідно).

Для цього була використана схема із підписанням угод з різними компаніями – боржниками "Брокбізнесбанку", передає Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Йдеться про компанії "Подільський господар", "Чинбар" та ремонтно-механічний завод, які, у свою чергу, за допомогою таких договорів відступлення права вимоги виводили з банку свої майнові активи, які раніше були у заставі в "Брокбізнесбанку".

Цими оборудками, які у народі називаються "схлопування", зайнялися судові інстанції. Господарський суд Києва та Київський апеляційний господарський суд не побачили у таких угодах нічого протизаконного, знявши з майна відповідних компаній заставне обтяження. Та 2015 року Вищий господарський суд визнав угоди за участю Зеленського і Шефіра такими, що не відповідають законодавству.

Журналісти "Схем" звернулися із коментарем до голови фінкомітету Ради Данила Гетманцева. Той спочатку заявив, що "подібні угоди є "неприпустимими". Однак, коли дізнався, що йдеться про Володимира Зеленського, зазначив, що "треба вивчати документи". Журналісти документи надали, але до ефіру від Гетманцева додаткової відповіді не отримали".

Нагадаємо, що у грудні 2019 року Олігарх-втікач Сергій Курченко програв Антимонопольному комітету України перший суд у справі про штраф на 15 млн гривень за придбання "Брокбізнесбанку".

Довідка: За даними ГПУ, спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд грн.

Звинувачення, зокрема, стосуються злочинного заволодіння майном державних і приватних організацій, у тому числі Національного банку України, ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Реал Банк", ПАТ "Брокбізнесбанк" та інших.

Курченко у квітні 2014 року був оголошений у міжнародний розшук.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme