Журналісти, яких не запросили на прес-марафон із Зеленським, влаштують акцію протесту

Представники українських ЗМІ, яких не включили до списку учасників прес-марафону "З0 питань президенту України", все одно прийдуть до місця проведення цього заходу

Михайло Хомченко

Журналісти влаштують біля місця зустрічі ЗМІ із Володимиром Зеленським акцію протесту.

Протестувати представники медіа будуть проти "гібридної цензури", передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку головреда видання "Заборона" Катерини Сергацкової.

"Журналісти мають мати рівні можливості у доступу до інформації і вправі поставити запитання, відповідей на які потребує суспільство, тоді як Офіс президента хоче спілкуватися тільки з обраними, створюючи лояльну бульбашку преси", – написала Сергацкова.

Акція протесту розпочнеться тоді ж, коли і прес-марафон – о 12:00.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 26 листопада, президент Володимир Зеленський зустрінеться із представниками ЗМІ.

Зустріч журналістів українських та іноземних видань відбудеться у форматі "З0 питань президенту України".

Увечері 25 листопада речник Зеленського Сергій Никифоров оприлюднив список ЗМІ, які візьмуть участь у прес-марафоні.

Довідка: Перша прес-конференція Володимира Зеленського відбулася у 2019 році. Вона пройшла у форматі марафону і тривала 14 годин – це стало світовим рекордом. Тоді на зустріч із главою держави прийшли близько 300 журналістів. 

У 2020 році Зеленський також проводив прес-конференцію, однак через карантинні обмеження вона не була такою масштабною. Ця зустріч із журналістами відбулася в парковій зоні Маріїнського палацу просто неба.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua