Журналісти знайшли можливий табір для білоруських політв'язнів, який готує режим Лукашенка

Під Мінськом поблизу селища Новоколосово, ймовірно, будують можливий табір для політичних в’язнів Білорусі

Журналіст стрічки новин

Він розташований в годині їзди від Мінська, там де у радянські часи було ракетне сховище. Площа об'єкта – понад 80 га.

По периметру об’єкта встановили три рівні паркану під напругою, нові відеокамери, військову охорону та табличку "В’їзд заборонено", пише Depo.ua із посиланням на CNN.

Крім цього, на території ймовірного табору вже відремонтували бараки, а на вікнах встановили світловідбиваюче скло й грати. Поки що на території нікого, крім військових, не було зафіксовано.

Представник західної розвідки розповів журналістам, що це дійсно може бути табором для дисидентів, однак поки що немає прямих доказів цього. Також немає знімків, як виглядає ймовірний табір зсередини.

Місцевим жителям заборонено наближатися до цієї території. Нині там чергують військові патрулі.

Водночас білоруські опозиційні активісти неодноразово висловлювали побоювання, що авторитарний режим може використати такого роду табори для утримання політв’язнів, якщо звичайні в'язниці повністю заповняться.

Відомо, що 5 серпня де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив силовикам закрити державний кордон країни. Він заявив, що його насторожують останні події на західних кордонах країни, перш за все з Литвою і Польщею.

На початку липня де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко вигадав причину для повного закриття кордону з Україною. Причиною цього несподіваного кроку Лукашенко назвав "величезну кількість зброї", яка нібито надходить в Білорусь саме з України. Водночас у ДПСУ таку інформацію підтвердили лише наприкінці місяця.

Нагадаємо, що 3 серпня у Києві в одному з парків знайшли повішеним главу Білоруського дому в Україні Віталія Шишова.

Представник "Білоруського дому в Україні" Юрій Шчучко розповів, що на обличчі Шишова виявили сліди побиття. Неодноразово звучали припущення, що до вбивства активіста можуть бути причетні білоруські блазні Лукашенка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme