Журналісти знайшли у Києві екс-очільника російської в'язниці, який наказував катувати ув'язнених

Колишній очільник однієї із російських в'язниць, де виявили численні випадки катувань та сексуальних знущань над ув'язненими, може отримати українське громадянство

Журналіст відділу новин
Журналісти знайшли у Києві екс-очільника…
Фото: скріншот

Василь Волошин, який очолював виправну колонію №14 у Нижегородській області Росії, з'явився в Україні, де може отримати українське громадянство. На Росії його розшукують за звинуваченнями у кількох злочинах.

Журналісти виявили, що після втечі з Росії Волошин переїхав на Північний Кіпр, який не є визнаний Росією, тож звідти видати людину на Росію неможливо, передає Depo.ua із посиланням на "Настоящее время".

Але минулого року Волошин переїхав до України. Як стверджують журналісти, через те, що у нього є українське коріння, і він хоче отримати громадянство України.

Адвокат Волошина заявив, що той не є громадянином Росії, бо російський паспорт йому видали із порушеннями.

Щодо того, чи планує російський кат отримати український паспорт, та на усі інші питання журналістів, Волошин відмовився відповідати.

Нагадаємо, що зараз на Росії розкручується скандал із кількома колоніями.

Правозахисний проект Gulagu.net вивіз із Росії та оприлюднив великий масив інформації, яка свідчить про численні випадки катування, сексуального насилля та знущання над ув'язненими.

На цю інформацію відреагувала російська федеральна влада, відкривши кілька кримінальних проваджень.

Разом з тим, самого Волошина, який утік з Росії раніше початку цього скандалу, звинуватили лише у незаконній вирубці лісу, продажі цього лісу та присвоєнні дитячого візка, зробленого одним із ув'язнених.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme