"Зменшився вік дітей, які намагаються покінчити життя самогубством", – медик Анопрієнко

Вік дітей, які скоюють суїцидальні спроби, значно зменшився. Якщо раніше такі спроби медики спостерігали у підлітків 14-18 років, то нині є випадки, коли це діти 10-12 років

Журналіст стрічки новин

Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" розповіла завідувачка Центром медико-психологічної, соціально-реабілітаційної допомоги дітям НДСЛ "Охматдит" Олена Анопрієнко.

"Якщо за весь 2020 рік до нас надійшло 177 дітей з отруєннями психоактивними речовинами і алкоголем, то за 9 місяців цього року – вже 160, – зазначила вона. – У 40% випадків, якщо казати про статистику минулого року, такі речовини вживали, щоб вчинити суїцид. Це діти з важкими депресіями, на які раніше не звертали уваги, або ті, хто вже спостерігається у психіатра і має певні проблеми з психічним здоров'ям. А також ті, хто, почавши експериментувати з психоактивними речовинами, потрапив у залежність, що призвело зокрема й до депресії, а потім – і до думок про суїцид.

За її словами, працюючи з такими пацієнтами, фахівці центру звернули увагу на доступність психоактивних речовин і алкоголю для підлітків. Часто вони легко можуть купити алкоголь у магазинах і замовити психоактивні речовини через інтернет.

За даними статистики лікарні "Охматдит", близько 15% дітей спробували алкоголь і наркотичні речовини з 9-10 років. Їм хотілося зрозуміти, що це таке. А є підлітки у віці 16-17, які вже мають залежну поведінку, таких 46%.

"Також ми звернули увагу на те, що зменшився вік дітей, які намагаються покінчити життя самогубством. Якщо раніше ми спостерігали такі спроби у підлітків 14-18 років, то зараз є випадки, коли це діти 10-12 років", – розповіла Анопрієнко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme