ЗМІ: Іран допомагатиме рф виробляти безпілотники для війни проти України

Москва таємно уклала угоду з Тегераном про початок виробництва іранських бойових безпілотників на території рф

Журналіст відділу новин
ЗМІ: Іран допомагатиме рф виробляти безп…

Про таке пише The Washinghton Post з посиланням на дані розвідки американських та інших західних служб безпеки, передає Depo.ua.

Джерела видання серед західних чиновників стверджують, що Іран і рф завершили угоду під час зустрічі на початку листопада в Тегерані, і швидко рухаються до передачі проєктів і ключових компонентів, що може дозволити почати виробництво протягом декількох місяців.

За словами посадовців, ця угода, якщо вона буде реалізована, означатиме подальше поглиблення російсько-іранського альянсу, який уже надав Москві значну підтримку у війні проти України. 

Як зазначає видання, придбавши власну конвеєрну лінію, росія могла б різко збільшити свої запаси відносно недорогих, але доволі руйнівних систем озброєнь, які останніми тижнями рф активно застосовувала у війні.

Наприкінці жовтня президент Володимир Зеленський казав, що росія вже використала для ударів по Україні понад 400 дронів іранського виробництва. У Повітряних силах тоді заявляли, що вже збили 223 дрони-камікадзе Shahed-136.

У листопаді розвідка Міністерства оборони України підтвердила, що Іран та росія готують домовленості про постачання іранських балістичних ракет. 

Представник розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що ще влітку росія та Іран домовилися про постачання близько 1750 безпілотників типу Shahed та Mohajer.

Водночас, за інформацією The Guardian, в Ірані почалися внутрішні суперечки через постачання росії дронів, які вона використовує у війні з Україною. Проти цього вже публічно виступили декілька впливових людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme