ЗМІ повідомляють про критичну ситуацію в лікарнях: Медики звільняються через невиплату зарплат, ліків від COVID-19 немає

В Україні вже восени очікується нова хвиля коронавірусу, однак медики масово йдуть з лікарень. Причина цьому – невиплата зарплат та примусові відпустки за свій кошт

Журналіст стрічки новин
ЗМІ повідомляють про критичну ситуацію в…
Фото: ЕРА

Про це пише Depo.ua із посиланням на OBOZREVATEL.

Зазначається, що вакцинація в країні ведеться занадто низькими темпами, а МОЗ приділяє вкрай мало уваги вакцинуванню груп ризику.

"Щеплення роблять у трудових колективах, поліклініках і центрах вакцинації. Але щоб захистити охорону здоров'я від колапсу, необхідно активно працювати з літніми людьми", – зазначає видання.

Медикам низки лікарень не дають ковідних виплат за травень. На додаток до цього, їх відправляють у відпустку своїм коштом.  

"Нас відправили у відпустку своїм коштом, тому що зараз хворих майже немає, а НСЗУ не дає грошей. Частина людей вже написала заяви на звільнення, а частина готується зробити це, якщо найближчим часом нам не оплатять нашу роботу. Вони думають, що раз ми вже півроку отримували свої 300% доплат, то тепер можемо за ці гроші поголодувати. Я вважаю, що це знущання з лікарів та молодшим медичним персоналом", – розповів журналістам харківський лікар, який побажав залишитися невідомим.

Також стверджується, що у медзакладах немає медикаментів, які використовують для лікування COVID-19. Критичною залишається ситуація і з киснем в лікарнях.

"НСЗУ не дає грошей, тому нема на що закуповувати. Якщо почнеться хвиля, вона, як завжди, прийде несподівано для всіх, то лікувати буде просто нічим. Поки розгойдаються, поки перерахують гроші. А люди вмиратимуть. Або платитимуть з власної кишені", – розповів лікар.

Нагадаємо, на вихідних на Харківщині медики перекривали державну трасу через зарплатні борги.

Читайте також: В Україні обіцяють підвищити зарплати медикам: Коли та на скільки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme