ЗМІ звинуватили ОП у тиску через матеріали про видачу ліцензії 1xBet

Волонтерський медіапроект InformNapalm звинуватив Офіс Президента України у тиску на ЗМІ та вимогах видалити критичні матеріали про видачу під час війни ліцензії російському букмекеру 1xBet

Журналіст відділу новин
ЗМІ звинуватили ОП у тиску через матеріа…
Російський букмекер 1xBet

Про це керівник медіапроекту Михайло Макарук заявив у ефірі телеканалу "Еспресо", передає depo.ua із посиланням на delo.ua.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Макарук заявив, що генеральний директор Директорату з питань інформаційної політики Офісу президента України Ірина Побєдоносцева дзвонила по телефону ряду інтернет-видань, що передрукували розслідування InformNapalm про сприяння радника заступника голови ОП Бориса Баума видачі ліцензії на букмекерську діяльність в Україні видалити ці матеріали.

"Ми отримали від ряду інтернет-видань відомості про те, що з Офісу Президента одна посадова особа дзвонила з проханням негайно заблокувати матеріали з передруком статті InformNapalm по 1xBet. Таких дій ніколи не було від початку існування команди InformNapalm. Ім'я цієї людини – Ірина Побєдоносцева, вона так представлялася офіційно нашим друзям", – заявив Макарук.

Сама Ірина Побєдоносцева у коментарі delo.ua відповіла, що вона нікому не дзвонила з цього питання і повністю відкинула звинувачення.

У виданні нагадали, що після виходу розслідування InformNapalm про лобіювання видачі Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей двох ліцензій на роботу в Україні оператору 1xBet, що належить громадянам РФ, багато українських видань передрукували цю інформацію, а потім через деякий час видалили дані матеріали зі своїх сайтів.

Крім того, понад 26 тисяч українців підписали петицію до Президента України Володимира Зеленського з вимогою заборонити діяльність російського букмекера 1xBet в Україні, якому у березні та квітні 2022 року, у розпал війни РФ проти України, КРАЇЛ видала ліцензії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme