Зниклого голову Білоруського дому в Україні знайшли мертвим

Тіло громадянина Білорусі Віталія Шишова виявили в лісосмузі у Святошинському районі Києва

Редактор стрічки новин
Зниклого голову Білоруського дому в Укра…
Фото: БДУ

Зниклий глава Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталій Шишов був знайдений повішеним в одному зі столичних парків

Мобільний телефон чоловіка був при ньому, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Національної поліції в Києві.

"Громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві,  знайшли повішеним сьогодні в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі Віталія вилучені з місця події", - розповіли у поліції. 

Наразі правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Зазначається, що будуть перевірятися всі версії, в тому числі версія вбивства, замаскованого під суїцид. 

У поліції Києва закликають знайомих Віталія Шишова надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо. Надати цю інформацію правоохоронцям можна за номерами телефону 098 734 06 46, 097 963 44 74 або 102.

"Повна картина подій буде встановлена після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи "Безпечне місто", проведення експертиз і слідчих експериментів", – додали у поліції. 

У Telegram-каналі БДУ сьогодні вранці розповіли, як тривали пошуки Шишова. Зазначається, що камери спостереження зафіксували, як він виходив з дому на пробіжку вчора, 2 серпня, о 9 ранку. Зв'язатися з ним було неможливо, телефон відключений від відстежування місцеположення (гугл-аккаунта). Годинника і фітнес-браслета при ньому не було. Відстежили телефон по вишках, але занадто великий квадрат пошуків.
 
Організація звернулася до поліції та СБУ. Пошуки продовжилися з допомогою кінологів. Чоловіка шукали майже добу. 

Повідомлення БДУ про пошуки Шишова

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Києві зник керівник Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталій Шишов. За інформацією БДУ, Шишов вийшов зранку, імовірно, на традиційну пробіжку, а після цього не повернувся додому та перестав виходити на зв'язок. 

Довідка: "Білоруський дім в Україні" – спільнота, створена для допомоги білорусам, які були змушені виїхати з країни через переслідування режимом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. Організація надає допомогу з пошуком житла для оренди, легалізацією білорусів в Україні, працевлаштуванням та іншим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme