ЗСУ готуються до чергової хвилі наступу росіян на Куп'янсько-Лиманському напрямку, — Маляр

Під час чергової хвилі наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку окупанти застосують десантно-штурмові бригади

Журналіст відділу новин
ЗСУ готуються до чергової хвилі наступу…
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це повідомила в ефірі національного телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише Depo.ua.

"Росіяни продовжують готуватися до чергового наступу. Наші Збройні сили, відповідно, готуються до того, щоб дати відсіч. Це не тільки бійці — там щодня працюють штаби та командування. Ви знаєте, що війна — це не просто застосування сил "стінка на стінку", це інтелектуальні рішення: уміння глибоко проаналізувати ситуацію, прорахувати ворога, ввести ворога в оману. І вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", — розповіла вона.

Маляр зазначила, що окупанти комплектують резерви для наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку з трьох джерел.

"Одна частина російських військ була на відновленні — вони замінять умовно ті, що виснажилися. Частину військ вони заводять з рф — це заново сформовані підрозділи. Також була заява командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, що з білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де готують резерви для наступу на Куп'янський та Лиманський напрямок", — каже заступниця міністра.

Також, за її словами, росіяни підводять професійні десантно-штурмові бригади, "хоча велику частину цих підрозділів ми знищили і на півдні, і на сході".

Минулої доби, 4 вересня,  російські окупанти намагалися атакувати на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme