ЗСУ подовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, — Генштабу

Протягом минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень ЗСУ з російським військом

ЗСУ подовжують наступати на Мелітопольсь…
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ, пише Depo.ua.

Як зазначається, українське військо продовжує оборонятися на сході та півдні, веде наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

"Минулої доби окупанти цинічно завдали чергового ракетного удару балістичною ракетою "Іскандер-М" по цивільному об’єкту в Миколаєві. Крім того, застосували ударні безпілотники типу Shahed-136/131 по півдню України, більшість з яких була знищена протиповітряною обороною", — кажуть у штабі.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирних жителів. Пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали:

  • Петропавлівка, Подоли, Піщане Харківської області;
  • Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Виїмка, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Бердичі, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Павлівка Донецької області;
  • Роботине, Новоданилівка Запорізької області;
  • Берислав та Веселе Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському — противник залишається у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському — українські воїни відбили понад 30 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки Харківської області, а також 12 атак поблизу Надії Луганської області.

На Лиманському — Сили оборони не допустили втрат позицій в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському — ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Своєю чергою, Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському — ворог поновив наступальні дії та не полишає спроб оточити Авдіївку. ЗСУ тримають оборону, завдаючи ворогу втрат. Минулої доби втрати росіян склали: вбитими та пораненими — майже 900 людей, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки. Також безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області.

На Мар’їнському — ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар’їнки Донецької області. Тут Сили оборони відбили 16 атак.

На Шахтарському — українські воїни відбили атаки в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому — ЗСУ не допустили втрат позицій в районі Вербового Запорізької області.

На Херсонському — Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, б'ють по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще 4 — по зенітно-ракетних комплексах противника. Також знищено 4 розвідувальні дрони оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Сонцепік" та 13 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, минулої доби найактивніше окупанти атакували на Куп'янському та Авдіївському напрямках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme