ЗСУ прийняли на озброєння нову РЛС "Фенікс-1" (ФОТО)

На озброєння Збройних сил України прийнято радіо-локаційну станцію 80К6КС1 "Фенікс-1"
 

Журналіст відділу новин
ЗСУ прийняли на озброєння нову РЛС "Фені…
Фото: Укроборонпром

На замовлення Міноборони Казенне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Іскра" розробило трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення 80К6КС1 "Фенікс-1".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Міністерства оборони України.

Зазначається, що розробку здійснено в рамках модернізації радіолокаційної станції 79К6 для її застосування у складі зенітного ракетного комплексу "Бук-М1".

"Після низки успішних випробувань "Фенікс-1" було прийнято на озброєння Збройних сил України", – йдеться у повідомленні.

В Міноборони відзначають, що "Фенікс-1" має стати очима дивізіонів протиповітряної оборони України, у яких на озброєнні стоять комплекси "Бук-М1" та підрозділів радіотехнічних військ Повітряних сил ЗСУ.

Дана розробка дозволяє автоматизовано виявляти та розпізнавати державну належність, класи та типи повітряних об'єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод.

Завдяки з'єднанню в єдину розвідувально-ударну систему має зрости ефективність засобів ППО виявляти й уражати повітряні цілі.

Унікальність 80К6КС1 полягає у побудові передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використанні технологій цифрових антенних решіток, реалізації на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів.

Нагадаємо, 8 листопада 2020 року український науково-виробничий комплекс "Іскра" підписав черговий контракт на постачання радіолокаційної техніки власного виробництва до США.

Читайте також: Україна озброює світ: Що за радари ми постачаємо США

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme