ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута, — Генштаб

Минулої доби, 12 жовтня, на фронті було 64 бойових зіткнення

Журналіст відділу новин
ЗСУ продовжують штурмові дії південніше…
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, пише Depo.ua.

"Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а в значній кількості по цивільних об’єктах", — кажуть у штабі.

ЗСУ продовжують оборонятися на сході та півдні України, вести наступальні операції на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Попівка, Середина-Буда Сумської області; Невське, Білогорівка, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Сіверськ, Спірне, Веселе, Кліщіївка, Андріївка, Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області; Новоданилівка Запорізької області; Миколаївка, Ольгівка, Одрадокам’янка, Козацьке, Ульянівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському — противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб завадити перекиданню ЗСУ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському — українські воїни відбили 5 атак ворога в районі Синьківки та 8 атак біля Іванівки Харківської області.

На Лиманському — Сили оборони продовжують стримувати наступ противника в районах Макіївки, південно-західніше Кремінної та Серебрянського лісництва Луганської області, де відбили понад 5 атак ворога.

На Бахмутському — ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському — противник не полишає спроб прорвати оборону, проте безуспішно. ЗСУ відбили понад 20 атак ворога в районах Авдіївки, Ласточкиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському — Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському — противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому — загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському — Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 — по пунктах управління та 4 — по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів та пункт управління противника.

Нагадаємо, голова Херсонської обладміністрації Олександр Прокудін закликав родини з дітьми виїхати до більш безпечних регіонів. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme