ЗСУ відбили атаки окупантів у п'яти районах, — зведення Генштабу ЗСУ

Українські військові відбили атаки окупантів біля Бахмута, Зайцевого, Первомайського, Миколаївки Другої та Новомихайлівки

Журналіст відділу новин
ЗСУ відбили атаки окупантів у п'яти райо…
ЗСУ

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у зведенні станом на 18:00 17 вересня, передає Depo.ua.

Так, загалом росіяни 17 вересня вже обстріляли понад 50 населених пунктів, у більш як 30 з яких — постраждала інфраструктура. Серед них — Харків, Запоріжжя, Нікополь, Кривий Ріг, Костянтинівка, Оріхів та інші.

Протягом 17 вересня росіяни завдали 4 ракетні та 15 авіаційних ударів, а також здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах.

У Генштабі ЗСУ кажуть, що окупанти продовжують зосереджуватися на організації оборони та утриманні захоплених територій, спробах повної окупації Донецької області, а також зриві наступу ЗСУ. Вони обстрілюють позиції ЗСУ, вводять резерви, перегруповуються та ведуть повітряну розвідку.

Упродовж 17 вересня українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження живої сили і техніки противника та 3 позиціях зенітних ракетних комплексів. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили один безпілотник, а ракетні війська і артилерія вдарили по пункту управління та складу боєприпасів росіян.

Генштаб ЗСУ стверджує, що через успішне руйнування українською армією переправ через Дніпро на Херсонському напрямку окупанти готують собі шляхи відступу. Так, в районі Каховської ГЕС для майбутньої побудови переправи росіяни затопили 9 вагонів. 

Водночас окупаційна влада продовжує змушувати місцевих підприємців вести розрахунки в російських рублях, проводить щотижневі перевірки та погрожує "націоналізувати" бізнес у разі відмови від співпраці з окупантами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme