ЗСУ відбили спробу наступу рашистів на Авдіївському напрямку, — Генштаб

Українські захисники відбили наступи і штурми окупантів в районах кількох населених пунктів на Авдіївському напрямку, а на Слов'янському напрямку — виявили та знешкодили розвідувальну групу росіян

Журналіст відділу новин
ЗСУ відбили спробу наступу рашистів на А…

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 29 липня, передає Depo.ua.

Слов’янський напрямок

росіяни задіяли ствольну, реактивну артилерію та танки біля Долини, Богородичного, Курульки, Грушувахи, Вірнопілля, Сулигівки та низки інших населених пунктів. російська армійська авіація діяла поблизу Гусарівки.

Поблизу Щурівки українські захисники виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів.

Краматорський напрямок

Війська рф обстрілювали зокрема райони Сіверська, Івано-Дар’ївки, Кривої Луки, Серебрянки, Григорівки, Званівки, Спірного та Виїмки. Зафіксований авіаудар неподалік Серебрянки та Спірного.

Поблизу Верхньокам’янського ЗСУ виявили розвідгрупу окупантів і завдали вогневого ураження, ті відійшли. Крім того, російські війська вели повітряну розвідку безпілотниками.

Бахмутський напрямок

Окупанти здійснювали обстріли військової та цивільної інфраструктури з артилерії і танків у районах населених пунктів Шуми, Кодема, Соледар, Бахмут, Весела Долина, Травневе, Зайцеве, Вершина та інших. Також вони завдали авіаударів неподалік Покровського, Новолуганського, Соледара й Веселої Долини та знову намагалися штурмувати в районах Соледара, Вершини і Семигір’я, проте зазнали втрат та відійшли.

Авдіївський напрямок

росіяни здійснили обстріли в районах населених пунктів Павлівка, Авдіївка, Веселе, Вугледар, Водяне, Велика Новосілка, Піски, Новокалинове, Красногорівка, Шевченко та інших.

Українські захисники відбили наступи і штурми окупантів у районах Авдіївки, Кам’янки, Красногорівки та Пісків. 

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни активних наступальних дій не вели, натомість продовжили систематичні обстріли цивільної інфраструктури біля Времівки, Ольгівського, Новополя та великої низки інших населених пунктів. 

На Південнобузькому напрямку окупанти основні зусилля зосередили на недопущенні просування україсньких військ і підтримують високу інтенсивність ведення розвідки безпілотниками. Також обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру в районах Іванівки, Токарєвого, Кар’єрного, Осокорівки, Благодатного, Кобзарців та ще понад тридцяти населених пунктів.

На Харківському напрямку росіяни здійснювали обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Рубіжне, Уди, Дементіїівка, Слатине, Базаліївка, Перемога, Маяк, Замулівка, Лісне, Соснівка, Світличне, Іванівка, Коробочкине та інших і завдали авіаудару неподалік Старого Салтова.

На Сіверському напрямку окупанти продовжили завдавати ударів по об’єктах інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Крім того, вели повітряну розвідку безпілотниками біля села Грем’яч Чернігівської області.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Ознак створення наступальних угруповань збройних сил російської федерації та збройних сил республіки білорусь не виявили. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme