ЗСУ відбиває російські атаки за більшістю напрямків, – Банкова

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Збройні сили України відбиває російські атаки за більшістю напрямків

Максим Карпенко

За його словами, українські військові знищують російську авіацію та бронетехніку. Також у полон взяли російських солдатів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "УНІАН".

"Але, як сказав президент Зеленський, не тільки армія, але і всі громадяни України сьогодні – основа нашої оборони. Прийнято рішення про загальну мобілізацію. Кожен, хто може приєднатися до оборони країни, отримає таку можливість. Ветерани не тільки Збройних Сил, а й силових структур повинні приєднатися до захисту держави", – наголосив він.

Подоляк зазначив, що оборона залежить від функціонування суспільства. Саме дестабілізація та руйнування всіх систем управління є ключовим сценарієм Росії.

"Тому підтримувати нормальну роботу державних інституцій, нормальну роботу підприємств, забезпечення людей необхідними товарами та послугами. Це – те, чому може допомогти кожен громадянин на своєму місці", – додав він.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що перший удар Росії по Україні провалився, це за попередніми оцінками. Росія атакувала Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо лінію зони проведення ООС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua