ЗСУ візьмуть участь у 26 багатонаціональних навчаннях у 2022 році, – Маляр

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Збройні сили України візьмуть участь у 26 багатонаціональних навчаннях у 2022 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗСУ візьмуть участь у 26 багатонаціональ…
Фото: Генштаб ЗСУ

Йдеться про військові навчання на території України та поза її межами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Маляр у Facebook.

"У 2022 в нас заплановано проведення 10 багатонаціональних навчань на території України, до участі в яких планується залучити близько 21,5 тисячі військовослужбовців України та близько 11 тисяч іноземних учасників навчань", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підрозділи ЗСУ також візьмуть участь у 16 навчаннях поза межами України. Такі навчання мають допомогти українським військовим досягти сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО.

Окрім цього Маляр зауважила, що під час навчань відбувається злагодження підрозділів, відпрацювання набутих знань, нових навичок та обмін досвідом.

"Зрештою, це потужна демонстрація солідарності та готовності до спільних дій і підвищення оборонних спроможностей", – наголосила вона.

Уточнюється, що фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань планується здійснити в межах асигнувань, передбачених Міноборони на 2022 рік.

ЗСУ візьмуть участь у 26 багатонаціональних навчаннях у 2022 році, – Маляр

Нагадаємо, що в середині листопада українські військові разом із колегами з Туреччини та США провели спільні військові навчання в акваторії Чорного моря.

А днями Росія влаштувала істерику через навчання США у Чорному морі. Держава-агресорка вважає, що таким чином Україна та США готуються військовим шляхом звільняти окупований російськими військами Донбас.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme