ЗСУ впродовж 5 січня збили літак та гелікоптер окупантів, — Генштаб

Українські військові впродовж 5 січня збили російський літак Су-25 та гелікоптер Мі-8

Журналіст відділу новин
ЗСУ впродовж 5 січня збили літак та гелі…
ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, передає Depo.ua

Також українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження росіян, а також 3 удари по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

А підрозділи ракетних військ і артилерії здійснили вогневе ураження району зосередження живої сили та військової техніки окупантів.

Натомість окупанти завдали 8 авіаційних ударів та здійснили понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як зазначили в Генштабі, основні зусилля російські окупанти зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області. Вони ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Також окупанти намагаються покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському — обороняються.

Під ворожі обстріли потрапили населені пункти на Слобожанському, Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На тимчасово окупованих та зайнятих територіях Луганської області триває примусова паспортизація населення. Так, банківські установи окупованого регіону вимагають для оформлення платіжних карток паспорти російської федерації.

У Генштабі повідомили, що керівництво росії вживає заходів для недопущення масового виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Чергова хвиля мобілізації очікується в січні. Не виключається повна заборона перетину державного кордону чоловікам призовного віку.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme