ЗСУ завдають окупантам значних втрат, росіяни почали воювати проти сільськогосподарської техніки, – Генштаб

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 23 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗСУ завдають окупантам значних втрат, ро…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, захисники України продовжують тримати оборону на землі та у повітрі, і поступово звільняють території від російських окупантів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Угруповання сил оборони продовжує оборонну операцію проти російських загарбників, завдаючи противнику значних втрат, як на землі, так і в повітрі, поступово звільняючи її від російських окупантів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські війська провалили всі терміни наступальної операції, які встановила влада так званої рф, та намагаються оточити окремі угруповання ЗСУ. Водночас окупанти не нехтують порушеннями Міжнародного гуманітарного права, а саме:

  • обстрілюють артилерією, ракетами та авіацією інфраструктуру українських міст;

  • хаотично мінують місцевість;

  • нищать сільськогосподарську техніку.

Такими діями окупанти ставлять під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

"На Волині, Поліссі, Сіверщині й Таврійському напрямку дії противника змін не зазнали. На Слобожанському напрямку, в місті Вовчанськ, окупанти, демонструючи таку собі "гуманітарну місію" російської федерації, організовували показову роздачу так званої "гумдопомоги" місцевим мешканцям під особистий підпис та за наявності паспорта громадянина України", – додали у Генштабі.

Водночас на тимчасово зайнятих російськими військовими територіях Запоріжжя, окупанти зіткнулися з проблемами з логістичним забезпеченням. Через це противник вилучає запаси пального в цивільного населення та аграріїв.

ЗСУ завдають окупантам значних втрат, росіяни почали воювати з сільськогосподарською технікою – Генштаб

Нагадаємо, дещо раніше у Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про втрати російських військових за весь час війни. Зокрема загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 23 березня орієнтовно склали 15 600 осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme