ЗСУ зупинили наступ окупантів на всіх напрямках та ліквідували російського командира, – Генштаб

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію на всіх бойових напрямках станом на 18:00 17 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗСУ зупинили наступ окупантів на всіх на…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, російські окупанти мають значні проблеми з логістикою та продовжують зазнавати потужних втрат.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"У зв’язку з тим, що ворогом використано майже весь комплект крилатих ракет морського базування "Калібр" та оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" у ході перших двадцяти діб операції, він продовжує нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури та житлових кварталах великих міст з використанням озброєння невибіркової дії", – йдеться у повідомленні.

Водночас російські війська продовжують брати в заручники цивільних українців, блокувати рух гуманітарних колон та вдаватися до мародерства.

"Ворог продовжує тримати Маріуполь в облозі та перейшов до тотального знищення об’єктів цивільної інфраструктури, житлових будинків та об’єктів життєзабезпечення, чим створює передумови для поглиблення гуманітарної кризи у місті. З метою залякування цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях загарбники вдаються до викрадень та затримань представників органів державної влади і місцевого самоврядування", – додали у Генштабі.

Окрім цього окупанти почали перекидати на Херсонщину співробітників поліції Краснодарського краю та тимчасово окупованого росіянами Криму. Оперативні групи ФСБ здійснюють каральні функції.

"За наявною інформацією, у зв’язку з неможливістю якісного комплектування угруповання окупаційних військ, з 20 березня цього року на тимчасово окупованих територіях Донецької області розпочинається чергова хвиля мобілізації до лав 1-го армійського корпусу", – наголосили у прес-центрі.

Зазначається, що російська авіація з 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії зазнала значних втрат.

"Морально-психологічний стан льотного складу вкрай незадовільний. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення у зв’язку з небажанням брати участь в бойових діях на території України", – вказали у Генштабі ЗСУ.

Захисники України ліквідували значну частку підрозділів 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії у районах міст Харкова та Ізюма.

"Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки. Окрім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва", – резюмували у прес-центрі.

ЗСУ зупинили наступ окупантів на всіх напрямках та ліквідували російського командира, – ГенштабУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію на всіх бойових напрямках станом на 18:00 17 березня

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 6:00 17 березня. 

Читайте також: 21-й день війни: Українська армія активно визволяла Київщину і знищила багато русні 16 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme