Зустріч Байдена і Зеленського перенесено, – ЗМІ

Зустріч президента України Володимира Зеленського та глави США Джо Байдена перенесли

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зустріч Байдена і Зеленського перенесено…
Фото: ЕРА

Дату перенесли на 1 день – з 31 серпня на 1 вересня, попри те, що раніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі запевняв, що зустріч президентів не будуть переносити.

Втім, зараз ЗМІ повідомляють про перенесення зустрічі. Зокрема про це повідомили у "Голосі Америки" із посиланням на Білий дім, пише Depo.ua.

Що передувало перенесенню зустрічі

26 серпня Джо Байден переніс зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом. Причиною цього стало те, що Байден обговорював ситуацію в Кабулі, де в районі аеропорту сталися два вибухи, що забрали життя людей, зокрема, американських військових.

Тоді ж у ЗМІ заговорили про можливе перенесення візиту Зеленського до США. Однак глава українського дипвідомства Дмитро Кулеба заявив, що ніяких передумов для перенесення візиту Зеленського до США немає.

Раніше планувалося, що його зустріч із Байденом відбудеться 30 серпня, однак її вирішили перенести на день – на 31 серпня.

Згодом, 28 серпня, у Білому домі підтвердили, що зустріч не скасовується. Тоді датою зустрічі мало бути 31 серпня.

Нагадаємо, що Зеленський, за інформацією ЗМІ, 28-29 серпня проведе в Чикаго, де з українською діаспорою відзначить День незалежності. 29 серпня ввечері Зеленський вилетить до Вашингтона.

Крім цього, у Зеленського намагаються домовитися про зустріч з винахідником Ілоном Маском і гендиректором Apple Тімом Куком. Якщо цього не станеться, то Зеленський просто виступить у Стенфордському університеті з лекцією про трагедію Бабиного Яру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme