Зведення Генштабу: Рашисти намагалися атакувати на Донеччині, але ЗСУ змусили їх відступити

російські окупаційні війська вели наступальні та штурмові дії на Словʼянському та Бахмутському напрямках, проте українські військові змусили ворога відійти. Водночас росіяни вели обстріли та завдавали авіаударів на низці інших напрямків

Зведення Генштабу: Рашисти намагалися ат…

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 16 липня, передає Depo.ua.

Так, на Словʼянському та Бахмутському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на встановленні контролю над містами Сіверськ та Бахмут. Ворог пускає в дію всі наявні засоби вогневого ураження по лінії зіткнення, кажуть в Генштабі.

Обстріли цивільної та військової інфраструктури зафіксували в районах населених пунктів Сіверськ, Верхньокам’янське, Олександрівка, Никифорівка, Донецьке, Спірне, Травневе, Покровське, Соледар, Нью-Йорк, Кодема та інших. Також окупанти завдали авіаударів неподалік Нью-Йорка, Берестового і Соледара.

"Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Григорівка, Новолуганське, Семигір’я та встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Успіху не має — українські воїни змусили противника відійти", — поінформували в Генштабі.

На Південнобузькому напрямку росіяни продовжують здійснювати обстріли із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по лінії зіткнення. Також завдавали авіаційних ударів в районі Потьомкиного. Зберігається загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону, кажуть в Генштабі.

На Слобожанському напрямку ворог перегруповує підрозділи з метою подальшого просування у напрямках населених пунктів Барвінкове та Словʼянськ. Окупанти вели обстріли із ствольної та реактивної артилерії, танків і мінометів в районах Харкові та низки інших населених пунктів області, а також завдали авіаударів поблизу Мосьпанового і Богородичного.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни обстрілювали позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах низки населених пунктів, авіаудар зафіксували поблизу Авдіївки.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала. З метою демонстрації присутності та сковування дій українських підрозділів ворог обстріляв позиції ЗСУ неподалік Заруцького, Старикового та Будівельного Сумської області.

"Наші підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках та стійко тримають оборону", — резюмували в Генштабі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme