"Звичайна практика": В СБУ дали пояснення щодо "медалі Баканова"

В СБУ дали пояснення щодо інформації у ЗМІ про так звану "медаль Баканова", якою начебто нагороджували випускників Академії Служби безпеки

Редактор стрічки новин
"Звичайна практика": В СБУ дали поясненн…
Фото: ZN.UA

В Службі безпеки України розповіли, що йдеться не про медаль, а про пам'ятні монети, на яких викарбовано ім'я чинного голови служби Івана Баканова.

Прес-служба СБУ у своєму коментарі пояснила, що випуск таких монет є звичайною практикою для багатьох спецслужб інших країн, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

Також у спецслужбі розповіли, що справді вручали відзнаки випускникам, проте йдеться не про медаль, а про коїн, а практика карбувати на відзнаках ім'я очільника спецслужби є і в інших країнах. 

"Цього року відбулося стандартне вручення відзнак випускникам Національної Академії СБУ. Серед іншого їм було вручено пам’ятні коїни (монети), що є загальноприйнятною практикою для багатьох спецслужб світу. Тож усі намагання окремих осіб трактувати цю звичайну подію під будь-яким іншим кутом є виключно спробою інформаційної маніпуляції", - зазначили у прес-службі СБУ.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що вперше в історії Служби безпеки України було викарбувано пам'ятну медаль з іменем чинного голови відомства Івана Баканова, яку вручали випускникам Академії СБУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme