Звільнений екс-заступник Гарбарук був випадковою людиною у МОН, – соцмережі 

В соцмережах продовжують обговорювати скандал з помічницею уже звільненого з посади заступника міністра освіти і науки України Ігоря Гарбарука

Журналіст відділу новин
Звільнений екс-заступник Гарбарук був ви…

Дописувачі й досі обурюються його вчинком взяти у відрядження з собою 27-річну "подружку", яка не була офіційно працевлаштованою в МОН та дискутують на тему взагалі появи Гарбарука в державному відомстві. Представники ж освітньої галузі констатують, що він був "випадковим" чиновником, якому не варто приписувати заслуг, зокрема, і у сфері реформи професійно-технічної освіти, за яку він відповідав. 

За словами політолога Сергія Бикова, котрий у кількох своїх дописах намагався виправдати Гарбарука, екс-чиновник буцімто багато зробив на своїй посаді. 

Однак Бикову відповіли у коментарях, що "заслуги" Гарбарука, насправді, - не його, а результат командної роботи освітян і стейкхолдерів. 

"Пане Сергію, ваша думка стосовно стрімкого розвитку професійної освіти є стовідсотково правильною. За останній рік у сфері дійсно змінились на краще десятки речей і результати попередніх років не зрівняються з тим, що маємо сьогодні. 

Однак, я хочу внести невеличку поправку до вашого тексту. Результат сьогоднішніх змін в професійній освіті - це не заслуга однієї людини, це заслуга регулярної, злагодженої роботи всіх стейкхолдерів сфери. Тут я маю на увазі як усіх простих  співробітників МОН  так і управлінців в регіонах, бізнес та,  власне, самих училищ. 

Зміни в професійній освіті - це чудовий та рідкісний приклад сталості та послідовності рішень в  державних інституціях країни. Реформа триває не рік та навіть не два, це довгострокові та тривалі зміни,  які розпочалась ще 5 років тому. Попри часту та не завжди виправдану зміну політичних управлінців, (пан Гарбарук не чиновник, його посада є виключно політичною, плутати такі речі не варто) реформа продовжували йти своїм ходом - швидко та потужно. У результаті маємо цілком логічний наслідок, так би мовити, плоди клопіткої роботи чиновників МОНу та інших стейкхолдерів сфери - крига скресла, реформа поїхала. Те, що пан Гарбарук абсолютно випадково опинився "за кермом" реформи є збігом обставин і приписувати йому всі заслуги є недоречно та навіть зневажливо щодо всіх, хто змінював, змінює і точно буде змінювати профтехи далі" - написала користувач Оксана Кропач. 

Вона також зауважила, що вчинок Гарбарука і його помічниці дискредитує державні  інституції, Міністерство освіти і науки, зокрема, та всіх освітян країни. 

"Давайте називати речі своїми іменами", - констатувала дописувачка. 

Із нею згодом погодився і сам Биков і решта коментаторів. 

Нагадаємо, учора Уряд свою постановив звільнив Гарбарука з посади заступника міністра освіти. 

Скандал з його неофіційною помічницею розгорівся після того, як було опубліковане фото дівчини у відвертому вбранні, в якому та відвідувала професійно-технічні заклади освіти й львівську мерію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme