26-й день війни: Оперативна інформація Генштабу ЗСУ

Вже 26 днів поспіль українці борються з росіянами, які вторглися в нашу країну, вбивають людей та руйнують міста

Журналіст стрічки новин
26-й день війни: Оперативна інформація Г…
Фото: Генштаб ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку та ситуацію в областях.

В останню добу положення і характер дій сил оборони істотних змін не зазнали: по угрупованнях військ ворога тривають удари, а той намагається утримати захоплені рубежі, пише Depo.ua із посиланням на Генштаб ЗСУ.

"Водночас, фіксується зниження інтенсивності застосування противником пілотованої авіації. З метою оцінки ефективності результатів завданих ракетно-бомбових ударів противник використовував оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати", – розповіли в Генштабі.

Учора підрозділами Повітряних сил ЗСУ було уражено сім повітряних цілей окупантів (один літак, чотири БПЛА та дві крилаті ракети). Також наша бомбардувальна і штурмова авіація завдавала нищівних ударів по скупченнях техніки та живої сили ворога.

Окупанти продовжують знущатися з місцевого населенням і займаються мародерством на тимчасово захоплених територіях. Росіяни вивозять у свою країну побутову, автомобільну техніку, харчові продукти тощо. Фіксуються випадки розміщення особового складу, озброєння і техніки на об'єктах цивільної інфраструктури. 

На території "Л-ДНР" окупанти продовжують здійснювати заходи примусової мобілізації. Керівники навчальних закладів викликають на так звану реєстрацію юнаків віком від 18 років.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомляли, що на росії готують населення до "затяжної війни" та планують перекидання військових найманців з Лівії. Також ЗСУ зафіксували ознаки підготовки Білорусі до прямого вторгнення в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme