40 українських компаній із санкційного списку РНБО змінили назви: Список

Низка компаній, які опинилися у санкційному списку Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), наразі змінили свої назви

40 українських компаній із санкційного с…
Фото: РНБО

40 українських юридичних осіб змінили назву після впровадження щодо них санкцій РНБО. Це 12% від усіх компаній із санкційного списку, які не мають права працювати на території України.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними "Опендатабот", передає Depo.ua.

Зазначається, що наразі у переліку підсанкційних компаній перебувають 333 українські юрособи. Більшість з них опинились у списку через дії, що створюють загрози національним інтересам, національній безпеці, сприяння терористичній діяльності тощо.

Водночас, як зазначається у публікації, зміна назви не прибирає санкції з компанії.

"Статус юрособи не змінюється, бо залишається незмінним її реєстраційний код. Натомість контрагентам, які натрапили на "перевертнів", контракт із такою компанією може призвести до матеріальних та репутаційних збитків", – пояснюють у повідомленні.

Керівник корпоративних продуктів "Опендатабота" Федір Сафір вислови припущення, що підсанкційні компанії змінюють назви, щоб мати змогу продовжувати свою діяльність.

"Вочевидь, зміна назви юридичної особи направлена на можливість продовження її господарської діяльності попри чинні санкції. Але, звісно, такі дії є лише введенням в оману та не можуть зняти з компанії обмеження. Щоб убезпечити бізнес та не потрапити до „пастки" із підсанкційною компанією, треба завжди перевіряти контрагента за кодом ЄДРПОУ", – зазначив він.

Юридичні особи під санкціями РНБО, які змінили назву - список ч.1Юридичні особи під санкціями РНБО, які змінили назву - список ч.2Юридичні особи під санкціями РНБО, які змінили назву - список ч.3

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки та оборони розмістила на спеціалізованому сайті списки фізичних та юридичних осіб, які в Україні потрапили під санкції.  На сайті можна дізнатися, чи потрапила людина під санкції, за допомогою пошуку. У спеціальне віконце необхідно ввести ПІБ людини. Через кілька секунд з'явиться детальна інформація. Це – номер президентського указу і його дата, дата народження фігуранта, громадянство, термін дії санкцій, рід діяльності та місце проживання.

Про юридичних осіб на сайті можна дізнатися таку інформацію: назва компанії, податковий номер, тип санкцій, термін дії санкцій, юридична адреса. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme