Адміністрація в'язниці, в якій тримають Саакашвілі, не пустила до нього українського лікаря

Адміністрація Руставської в'язниці, у якій тримають президента Грузії 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі, не впустила до нього українського лікаря Максима Перебийніса

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Адміністрація в'язниці, в якій тримають…
Фото: ЕРА

За словами анестезіолога, йому не дозволили провести медичний огляд екс-президента.

Він також розповів, що відсьогодні, 27 жовтня, політик відмовляється від медичної допомоги, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Грузія Online".

"На жаль, я не зміг його оглянути, тому що адміністрація в'язниці не впустила до нього, і комунікація проходила через скляний бар'єр. Будь-яка людина, яка тримає голодування протягом 27 днів, є пацієнтом, який потребує медичного спостереження", – наголосив Перебийніс.

Лікар також зауважив, що Саакашвілі відмовляється здавати аналізи та проходити медичні процедури, покликані полегшити голодування. При цьому, за словами Перебийніса, не можна допускати, аби політик лишився без медичного контролю.

"Я не знаю, як це забезпечити, тому що потрібні різні аналізи, йому потрібно регулярне спостереження і контроль. Йому потрібні додаткові ліки для підтримки свого фізичного здоров'я. Я його огляну, як тільки мені дозволять. Я можу сьогодні ж. У мене з собою є відповідні інструменти, і я міг оглянути його ще вчора", – додав він.

Що відомо про справу Саакашвілі

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року його викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, він витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тисяч. Через це Саакашвілі залишив Грузію і до останнього часу не повертався додому.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Саакашвілі жорстко відмовився від госпіталізації в лікарню. Він заявив, що ситуацію може вирішити або його звільнення з тюрми, або смерть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme