Саакашвілі пережив вже чотири кризи, – Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілася з третім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі у в'язниці в Руставі

Журналіст стрічки новин
Саакашвілі пережив вже чотири кризи, – Д…
Фото: ЕРА

За її словами, Саакашвілі не припинить голодування, відмовляється від переведення до тюремної лікарні та виступає проти примусового годування.

Про це Денісова повідомила у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Моє життя під питанням. Я в'язень Путіна", – сказав Саакашвілі.

Омбудсмен наголосила, що Саакашвілі слабшає з кожним днем.

"Було 4 кризи – 2 гіпертонічні та 2 по крові (падали необхідні життєві показники)", – сказала Денісова.

Вона додала, що у дворі колонії чергує реанімаційна бригада, яка може зробити переливання крові та масаж серця, але не може відновити життєво важливі органи на 27-й день голодування Саакашвілі. Крім того його можуть не встигнути довезти до лікарні.

Денісова уточнила, що Саакашвілі не переїжджатиме до тюремної лікарні, бо вважає її небезпечною для свого життя через склад ув'язнених. Також ця лікарня не зможе надати політику необхідну допомогу. 

Водночас Саакашвілі хоче публічного розгляду у суді його кримінальних справ.

 

Що відомо про справу Саакашвілі

На батьківщині Міхеіл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах.

Зокрема, 23 березня 2014 року його викликали для свідчення в головну прокуратуру Грузії, плануючи допитати його з приводу помилування ним 2008 року чотирьох високопоставлених співробітників департаменту конституційної безпеки МВС Грузії – Ґії Аланія, Автанділа Апциаурі, Александра Гачави та Міхеїла Бібілурідзе, засуджених як фігурантів справи про вбивство 28 січня 2006 банківського службовця Сандро Ґірґвліані, а також за протиправні дії на адресу його знайомого Левана Бухаідзе.

28 липня того ж року третього президента країни було звинувачено в перевищенні повноважень при розгоні опозиційної акції в листопаді 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

13 серпня Саакашвілі було висунуто звинувачення в розтраті бюджетних коштів. За даними грузинської прокуратури, він витрачав державні кошти на кухарів, масажистів, готелі та оренди яхт. Зокрема, його звинувачують, що в період із 2009 по 2012 роки лише на косметичні процедури для себе та сім'ї він витратив близько $450 тисяч. Через це Саакашвілі залишив Грузію і до останнього часу не повертався додому.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що Саакашвілі жорстко відмовився від госпіталізації в лікарню. Він заявив, що ситуацію може вирішити або його звільнення з тюрми, або смерть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme