Адвокат і дружина Чауса не знають, де він знаходиться

Адвокат колишнього судді Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що місце перебування його підзахисного досі невідоме
 

Журналіст відділу новин

Дружина Миколи Чауса з ним від моменту викрадення також не спілкувалася.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Telegram-канал Кравця.

"Для тих, кому небайдужа доля Миколи Чауса. Для початку розвіємо міфи. Перше, дружина Миколи Чауса з ним від моменту викрадення не спілкувалася. Друге, СБУ, дійсно, повідомила дружині Миколи Чауса, що він у них. Третє, на даний момент місцезнаходження Миколи Чауса мені, як адвокату, і його дружині невідомо", – написав Кравець.

Він повідомив, що сьогодні планує відвідати ще кілька місць, де Чаус може перебувати, та пообіцяв інформувати громадськість про ситуацію.

Адвокат Чауса не знає де він

Нагадаємо, 30 липня екс-суддю Миколу Чауса знайшли у одному із сіл на півдні Вінницької області, неподалік кордону з Молдовою.

Згодом НАБУ закликало правоохоронців передати знайденого суддю Чауса їм. Після цього у центрі Києва спецпідрозділи НАБУ і СБУ з'ясовували стосунки через право здійснити процесуальні дії над колишнім суддею Миколою Чаусом.

Дивіться також: Спецназ НАБУ злякався беззбройного охоронця СБУ (ВІДЕО)

Довідка: 9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис. Ці кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння. У вересні того ж року Верховна Рада дала згоду на арешт судді.

Однак тоді суддя вже не перебував в Україні, а 12 вересня 2016 року його було оголошено у розшук. У березні 2017 року Микола Чаус був затриманий на території Молдови. А у жовтні Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У квітні 2021 року стало відомо, що в Молдові невідомі викрали Чауса. Наступного дня в МВС Молдови повідомили, що українського суддю Миколу Чауса, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни.

Згодом Чаус опублікував відео, на якому заявив, що перебуває в безпеці й має намір прибути до України. Його адвокат заявив, що ці заяви можуть бути не добровільними. Водночас генпрокурор Молдови назвав учасників викрадення судді Чауса.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme