Актора та викладача Талашка, якого підозрюють у сексуальних домаганнях, відсторонили від роботи

 1 вересня 2021 року актор і викладач Володимир Талашко, який потрапив у секс-скандал, не зможе розпочати викладацьку діяльність на час внутрішнього розслідування в університеті 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Актора та викладача Талашка, якого підоз…
Фото: Володимир Талашко / Facebook

Попри те, що Талашко вже набрав перший курс студентів в Київському національному університеті імені Карпенка-Карого, 1 вересня на роботу він не вийде та викладати у студентів не буде.

Принаймні, на час роботи спеціальної комісії, котра має встановити його причетність до сексуальних домагань, сказала в.о. ректора КНУ імені Карпенка-Карого Галина Миленька в інтерв'ю "Громадському", передає Depo. ua.   

"Ми збиралися і разом з нашими юристами вирішували, як у межах чинного законодавства розібратися із цим. Створили робочу групу для з’ясування причин і фактів, які з’явилися у Facebook. Талашко набрав перший курс, але є кому замінити його", – сказала Миленька.

В.о. ректора додала, що комісія почне свою роботу від початку навчального року, з 1 вересня. Розпочати перевірку фактів раніше неможливо через те, що зараз усі проректори та викладачі — у відпустках. До слова, як і сам підозрюваний у домаганнях Володимир Талашко.

За словами Галини Миленької, членам робочої комісії усі матеріали по "справі Талашка" надіслали на електронні пошти для ознайомлення. 

В.о. ректора КНУ імені Карпенка-Карого також поскаржилася, що навчальний заклад не має конкретної інформації про жінок і дівчат, які ніби-то зазнали домагань Талашка. У деканаті закладу кажуть, що потерпілі до них не зверталися і не скаржилися. Також жодна із жінок не подала письмову заяву через негідну поведінку викладача.

Що відомо про справу Володимира Талашка 

Про те, що Талашко намагався примусити їх зайнятися сексом, одночасно заявили і його студентки, і журналістка, яка спілкувалася з метром під час редакційного завдання.

Своєю історією в соцмережі поділилася журналістка Ірина Сампан. Вона постраждала від сексуальних домагань Талашка, коли записувала з ним інтерв'ю. 

"Це був 2018 рік. Після цього інтерв'ю він запросить мене додому показати свої фотографії зі зйомок "для інтерв'ю", нагороди, потім наллє якоїсь наливки й почне домагатися. За декілька хвилин я вилечу з його квартири, закрию рота і ніколи нікому про це не скажу", – написала Сампан.

Розповісти про домагання вона наважилася після публікації в соцмережі допису сценариста Богдана Панкрухіна. Він зібрав історії студенток Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, до яких Талашко теж чіплявся із сексуальними пропозиціями.

"Люди у величезній кількості почали писати мені, що Талашко постійно дозволяє собі домагатися не тільки до студенток, а й до абітурієнток, які закінчили школу і прийшли надходити. Робить він це вже протягом понад 20 років і працює практично за однією схемою", – написав на особистій сторінці Панкрухін. 

Він також опублікував уривки із розповідей дівчат, які постраждали від домагань актора.

Сам актор і зірка радянської стрічки "У бій ідуть лише старики" вже записав відеозвернення, у якому назвав звинувачення неправдою та наклепом.

Нагадаємо, у вівторок, 10 серпня, Університет ім. Карпенка-Карого прокоментував секс-скандал з Володимиром Талашком. В університеті заявили, що вони не отримували скарги про домагання до студенток з боку викладачів. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme