Аліна Паш не поїде на "Євробачення": ДПСУ не видавала їй довідку про поїздку в Крим

Переможниці національного відбору на "Євробачення-2022" Аліні Паш прикордонники не видавали довідку про законний перетин адмінмежі з Кримом

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Аліна Паш не поїде на "Євробачення": ДПС…
Фото: Instagram Аліни Паш

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що відомство не видавало співачці Аліні Паш довідку про законний перетин адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Суспільне".

"Державна прикордонна служба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто який був наданий ДПСУ фізичній особі для представлення в рамках відбору на "Євробачення". Нам не відомо, що саме за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювали, і під таким номером нікому не надавали", — заявив Демченко.

Він додав, що Держприкордонслужба отримала офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України з проханням підтвердити створення такого документу.

"Найближчим часом мовник отримає нашу відповідь", — пообіцяв Демченко.

На запитання, чи має Паш взагалі документ про перетин кордону, речник ДПСУ відповів, що не має права розголошувати конфіденційну інформацію про третіх осіб, у тому числі щодо перетину кордону. 

Демченко також зазначив, що підрозділ Держприкордонслужби опрацьовує відповідь на звернення співачки, яке надійшло і зареєстроване у відомстві, щодо її перетину кордону.

Додамо, що підробка документів в Україні є кримінальним злочином.

Нагадаємо, довкола переможниці нацвідбору до "Євробачення" Аліни Паш розгорівся скандал. Її звинуватили у порушенні українських кордонів, зокрема, візиту до окупованого Криму не через лінію розмежування.

Дещо згодом у прес-службі "Суспільного" підтвердили, що у зв'язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої справки про перетин державного кордону з Кримом командою Alina Pash, звертаються до ДПСУ та просять підтвердити або спростувати факт підробки документа держслужби.

"Суспільне" не підписуватиме угоду щодо участі у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" з переможницею Національного відбору до завершення перевірки та з’ясування фактів", – наголосив мовник.

Крім того, в "Суспільному" нагадали, що вже зверталися до Державної прикордонної служби України, проте отримали відмову в наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними.

14 лютого Аліна Паш пообіцяла оприлюднити довідку про поїздку до Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme