Америка повідомила Україну щодо планів евакуювати сім'ї дипломатів, – CNN

Видання CNN стверджує, що Сполучені Штати Америки проінформували Україну про ймовірний початок евакуації членів сімей дипломатів із посольства в Києві

Журналіст стрічки новин
Америка повідомила Україну щодо планів е…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Планується евакуація громадян США з України нібито вже наступного тижня. За інформацією джерела видання, президент України Володимир Зеленський розмовляв з цього приводу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і сказав йому, якщо Сполучені Штати здійснять такий драматичний крок, то це буде "надмірною реакцією".

Як пише Depo.ua із посиланням на CNN, планується від'їзд усіх другорядних співробітників та членів їхніх сімей.

Представник Держдепартаменту сказав, що їм "нічого оголосити зараз".

"Ми, як завжди, проводимо ретельне планування на випадок непередбачених обставин у разі погіршення безпекової ситуації", — сказали у Держдепі.

Водночас представник посольства відмовився від коментарів.

Нагадаємо, раніше у The New York Times повідомили, буцімто Росія евакуює своїх дипломатів з України. Згідно з інформацією видання, дипломати у двох російських консульствах в Україні нібито отримали наказ підготуватися до виїзду з країни.

Водночас у Міністерстві закордонних справ РФ заявили, буцімто російське посольство в Україні працює у штатному режимі. Таким чином вони нібито спростували інформацію про евакуацію дипломатів.

Також експерти видання Reuters розповіли, за якими саме сценаріями Росія може повномасштабно вторгнутися в Україну. Серед них – загострення на Донбасі, вторгнення з окупованого Криму, атака на кількох фронтах, ракетні та кібератаки.

Читайте також: Новоросія-2, визнання "ДНР" і "ЛНР" і підпал Києва: Яку війну затіяв Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme