Американські поліцейські подали позов до суду проти Трампа: Що стало причиною

Поліцейські, які працювали на охороні американського парламенту, подали позов проти 45-го президента США Дональда Трампа

Журналіст відділу новин
Американські поліцейські подали позов до…
Фото: ЕРА

Причиною став штурм Капітолію під час підрахування голосів на виборах президента 2020 року.

Поліцейський вважають, що саме Трамп винен у всіх наслідках того інциденту, передає Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Йдеться, зокрема, про образи з боку тих, хто штурмував Капітолій, та пошкодження очей і дихальних шляхів від сльозогінного газу.

Нагадаємо, у липні в США оголосили вирок прихильнику 45-го президента Дональда Трампа, який одним із перших штурмував Капітолій 6 січня цього року.

Чоловіка позбавлять волі на вісім місяців.

Довідка: на Капітолій було вчинено напад 6 січня 2021 року. Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Після цього в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Під час сутичок загинули четверо протестувальників і один поліцейський. Понад 100 осіб були арештовані за підозрою в заворушеннях у будівлі Конгресу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme