Американці просять Китай приструнити Кремль через ситуацію на кордоні з Україною

Сполучені Штати Америки закликали Китай використати свій вплив на російське керівництво для деескалації на кордоні з Україною

Журналіст стрічки новин

Зокрема, американці просять Китай закликати Росію до дипломатичного врегулювання конфлікту з Україною. США мотивували Китай тим, що війна Росії з Україною не принесе нічого доброго для їхньої країни.

Про це заявила заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд, пише Depo.ua.

За словами Нуланд, подібна заява прозвучала під час зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою Міністерства закордонних справ Китаю Ван І. За її словами, Блінкен попросив Китай використати свій вплив на Росію та закликати до дипломатичного врегулювання конфлікту з Україною.

"Наше послання Пекіну було чітким: ми закликаємо Пекін використовувати свій вплив на Москву, щоб закликати до дипломатії", — розповіла Нуланд.

Вона заявила, якщо Росія повномасштабно вторгнеться в Україну, то це не принесе нічого хорошого для Китаю: "Будуть значні наслідки для світової економіки, для енергетичного сектора".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін міг попросити президента Росії Володимир Путіна не нападати на Україну під час зимових Олімпійських ігор. Лідеру КНР нібито не потрібно, щоб Путін затьмарив велику для Китаю подію, спровокувавши глобальну кризу безпеки з США і Європою.

Водночас на Росії на таке прохання відреагували істерично. Там заявили, що це є інформаційною спецоперацією американських служб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme