Американці закликали країни-союзники постачати більше зброї Україні для боротьби з Росією

Сполучені Штати Америки закликали союзників та партнерів зняти обмеження для збройної підтримки України

Журналіст стрічки новин
Американці закликали країни-союзники пос…
Фото: Рixabay

Пентагон нагадав, що надає Україні допомогу летальною зброєю оборонного характеру для захисту від російської агресії. 

Про це повідомила помічниця міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер, пише Depo.ua.

Вона нагадала, що Сполучені Штати передали Україні, а також Грузії новітні протитанкові системи Javelin, що стало яскравим прикладом того, як США забезпечують летальну допомогу.

"Найперша річ, яку я хотіла б згадати – це те, що всі союзники мають зняти свої обмеження на постачання летальних оборонних озброєнь. Але багато союзників досі зберігають обмеження - деякі з них стосуються програм оборонної допомоги, проте є і ті, що стосуються продажів летальних озброєнь", – сказала Купер.

Водночас помічниця міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії наголосила, що Україна продовжує перебувати у фокусі уваги США: "Ми продовжимо забезпечувати допомогу у сфері оборони для України, якої вона потребує для свого захисту".

Також вона нагадала, що важливими є реформи в оборонній та інших сферах в Україні й акцентувала, що США підтримують їх проведення.

Нагадаємо, у червні Міністерство оборони США оголосило про надання Україні пакета військової допомоги розміром 150 мільйонів доларів. Він охоплює постачання військового обладнання, військовий вишкіл й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

29 липня Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні. Загальна сума коштів становитиме не менше 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж поточного року. 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році.

У жовтні в Україну прибула зі США нова партія протитанкових ракетних комплексів Javelin. Також ЗСУ отримали нові боєприпаси.

Загалом із 2014 року США надали Україні військову допомогу на понад 2,5 мільярда доларів. 

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme