США закликають збільшити оборонну підтримку для України, – ЗМІ

Екс-заступник генерального секретаря НАТО посол Александр Вершбоу закликає збільшити оборонну допомогу Україні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США закликають збільшити оборонну підтри…
Фото: Facebook Петра Порошенка

За його словами, останнє виділення 60 мільйонів доларів для оборони держави недостатньо, оскільки обставини упродовж останніх кількох місяців змінилися.

Зокрема, Україна потребує летальних систем озброєння для стримування нових російських провокацій. Про це він заявив у вівторок під час онлайн-конференції в Atlantic Council, повідомляє "Укрінформ", передає Depo.ua.

Вершбоу вказав на фактор тривалого нарощування російських військ уздовж кордонів з Україною. Це, на його думку, є тактикою залякування з боку Росії.

Окрім цього, Росія не припиняє провокацій у регіонах Чорного й Азовського морів.

"Загроза й небезпека досі зберігаються", – сказав він.

Вершбоу зазначив, що це надає аргументи аби говорити про необхідність збільшення військової підтримки України. Йдеться не лише про протитанкові ракетні системи "Джавелін", але також про безпілотні апарати, системи берегової оборони та ракетне обладнання.

Нагадаємо, у червні Міністерство оборони США оголосило про надання Україні пакета військової допомоги розміром 150 мільйонів доларів. Він охоплює постачання військового обладнання, військову підготовку й консультації з метою захисту територіальної цілісності України та її зближення з НАТО.

29 липня Палата представників США схвалила законопроект про фінансування Держдепартаменту 2022 року зі збільшенням розміру допомоги Україні. Загальна сума коштів становитиме не менше 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона більше, ніж поточного року. 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році.

Загалом із 2014 року США надали Україні військову допомогу на понад 2,5 мільярда доларів. 

Читайте також: Від касок до "Джавелінів": Як США допомагають ЗСУ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme