Андерссон знову обрали на посаду прем'єр-міністерки Швеції після відставки

Парламент Швеції вдруге обрав Магдалену Андерссон прем'єр-міністеркою країни 29 листопада після її заяви про відставку 24 листопада

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Андерссон знову обрали на посаду прем'єр…
Фото: Facebook Магдалени Андерссон

Причиною відставки першої жінки на посаді прем'єр-міністра у Швеції стало напружене голосування за бюджет країни. Втім, вже наступного дня спікер парламенту Швеції Андреас Норлен наголосив на повторному номінуванні Андерссон на посаду.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The Local.

Зазначається, що за кандидатуру Андерссон проголосували 173 парламентарі. Новообрана прем'єр-міністерка очолить однопартійний уряд соціал-демократів, а не коаліційний уряд зелених-соціал-демократів, який раніше був при владі з 2014 року

"Наступним кроком для Андерссон є оголошення свого кабінету – заплановано на вівторок, 30 листопада, о 9:30. Після цього вона разом зі своїм новим кабінетом візьме участь у зустрічі уряду з королем Швеції в Королівському палаці. Саме тоді формально відбудеться перехід влади, після чого її новий уряд приступить до виконання своїх обов’язків", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 листопада шведський парламент підтримав кандидатуру лідерки соціал-демократів Магдалени Андерссон на посаду прем'єр-міністра. Водночас вона мала отримати повноваження тільки після зустрічі з королем Карлом XVI Густавом, яка була запланована на п'ятницю, 26 листопада.

Але через кілька годин після голосування парламенту Андерссон відмовилася від посади прем'єра. Причиною стало те, що парламент підтримав Опозиційний бюджет, співавтором якого виступили антиімміграційні Шведські демократи.

Документ отримав 154 голоси проти 143. Водночас партія Зелених оголосила про вихід з коаліції.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme