Антоненку та Кузьменко залишили без змін запобіжний захід

Двом підозрюваним у справі про убивство журналіста Павла Шеремета продовжили попередній запобіжний захід

Журналіст відділу новин
Антоненку та Кузьменко залишили без змін…
Фото: Facebook Шевченківського суду

Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко залишили без змін запобіжний захід у справі про убивство Шеремета у Києві в липні 2016 року.

Суд відхилив клопотання адвокатів обох підозрюваних, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку Кузьменко.

Захист Антоненка та Кузьменко наполягав на зміні запобіжного заходу обом із нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Суд же залишив ці клопотання без задоволення.

Антоненка та Кузьменко залишили під нічним домашнім арештом

Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій, слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, але з'явилася інформація, що МВС також має записи з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет до смерті працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вести". В Україні одразу створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Слідство розглядало п'ять версій вбивства Павла Шеремета: злочин, здійснений через професійну діяльність на Росії і Білорусі; помилка в об'єкті злочину (готувалося вбивство, цивільної дружини Шеремета й власниці видання "Українська правда" Олени Притули); професійна діяльність в Україні – за критичні публікації у виданні "Українська правда" та на радіо "Вести"; зусилля в дестабілізації ситуації в державі; конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета – сімейне, комерційне і фінансове становище.

Підозру у вбивстві Шеремета оголосили ветерану АТО, музиканту Андрію Антоненку, лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь. Антоненко до останнього часу залишався за ґратами, тоді як Кузьменко після апеляції відпустили під домашній арешт.

30 квітня Андрію Антоненку змінили запобіжний захід, його відправили під домашній арешт після 1,5-річного перебування за ґратами.

Пізніше йому послабили режим з цілодобового на нічний домашній арешт.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme