"Антонов" зацікавлений у спільному виготовленні літаків з Канадою, але є нюанси

Державне підприємство "Антонов" зацікавлене у спільному з Канадою збиранні нових літаків на базі Ан-74, але лише на умовах кооперації з підприємствами України
 

Журналіст відділу новин
"Антонов" зацікавлений у спільному вигот…
Ан-74Т. Фото: ДП "Антонов"

У відповіді на інформаційний запит Depo.ua прес-служба ДП "Антонов" прокоментувала ситуацію з виготовленням літаків Ан-74 у Канаді і з запереченням новини про це у канадській газеті "Le Devior".

В ДП "Антонов" пояснили, що у своїй заяві вони заперечували не зацікавленість у співпраці з Канадою, а інформацію про перспективи такої взаємодії, подану виданням "Le Devior" з невірним відображенням фактів.

"Зокрема, в цьому матеріалі йдеться про те, що потенційна розробка літака та його виробництво мають розгортатися в Канаді, а не на умовах кооперації з підприємствами України. Це має бути спільний україно-канадський проект. До теперішнього часу не підписані тверді контракти, за якими ДП "Антонов" має зобов'язання за цим проектом", – йдеться у відповіді держпідприємства "Антонов".

У відповіді наголошується, що сьогодні фахівці "Антонова" провели низку переговорів з канадською стороною щодо створення нового літака, як результату глибокої модернізації багатоцільового літака Ан-74ТК-200.

"Пропозиції щодо реалізації цього українського-канадського проекту ДП "Антонов" надав ДК "Укроборонпром" та Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України, які, зокрема, знайшли відображення в Меморандумі про порозуміння між Канадською комерційною корпорацією та ДК "Укроборонпром" від 1 червня 2021 року щодо співробітництва у сфері стратегічної безпеки, оборони, аерокосмічної діяльності та виробництва боєприпасів", – повідомили у держпідприємстві.

Також зазначається, що ДП "Антонов" готується до детального опрацювання проекту на основі технічних вимог до майбутнього літака, які має підготувати канадська сторона.

"Початком реалізації зазначеного проекту має стати підписання міжурядової угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Квебеку", – підсумували в "Антонові".

Нагадаємо, 12 липня канадська газета Le Devoir написала про плани українського держпідприємства "Антонов" збирати на дочірньому заводі у Канаді експортний варіант літаків Ан-74.

14 липня держпідприємство "Антонов" через свою прес-службу зробило заяву наступного змісту: "Інформація, опублікована в газеті Le Devoir у статті "Український гігант ДП "Антонов" хоче "здійснити посадку" в Квебеку", не відповідає дійсності. Просимо засоби масової інформації припинити поширення зазначеної інформації".

24 липня держконцерн "Укроборонпром", до складу якого входить ДП "Антонов", підтвердив існування україно-канадського проекту і наголосив, що складання літаків Ан-74 буде організовано на виробничих потужностях в Україні та Канаді

Читайте також: Україна озброює світ: Що за літаки Ан-74 будуть виготовляти спільно з Канадою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme