Apple припиняє підтримку свого останнього MacBook з CD-приводом

Компанія Apple через два тижні, 31 січня, припиняє підтримку MacBook Pro 13. Авторизовані сервісні центри перестануть здійснювати його ремонт

Журналіст стрічки новин
Apple припиняє підтримку свого останньог…
Фото: Рixabay

Як відомо, випущений у червні 2012 року 13-дюймовий макбук став останнім ноутбуком Apple з фізичним CD/DVD-приводом.

Про це пише MacRumors з посиланням на внутрішні документи Apple, передає Depo.ua.

Цей гаджет запам'ятався користувачам своїми немаленькими габаритами та вагою, а також можливістю самостійно модифікувати оперативну та постійну пам'ять.

Він залишався у продажі аж до жовтня 2016 року як дешева альтернатива 13-дюймовому MacBook Pro з Retina-дисплеєм. Останнє оновлення для вінтажного макбука вийшло у 2020 році.

Зазначимо, що для власників девайсів рішення компанії означатиме, що пристрої буде важко відремонтувати. Так, в авторизованих сервісних центрах їх приймуть на ремонт лише за наявності необхідних запчастин. Через декілька років ноутбук визнають таким, що вийшов з експлуатації, і його обслуговування остаточно припиниться.

Нагадаємо, дещо раніше компанія Apple заявила, що з моменту запуску App Store у 2008 році розробникам додатків у всьому світі нарахували $260 млрд. Водночас $60 млрд з них Apple виплатила лише на минулий рік. Додається, що це новий річний рекорд розробників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme